6 Mart 2015 Cuma

1001 Çeşit Çanta...

Büyük bir Çanta tutkunu değilim Dolabımda toplasak 10 Adet Çantam olduğunu söyleyebilirim (Spor ve SIrt Çantalarım Dahil) ama çok sevdiğim arkadaşım Merve Ö. Çanta sevdasından dolayı bu paylaşımı özel onun için yapıyorum :-)

"Tüm Çanta Tutkunlarına"2015 Yılının Çanta Modası !!!


KATLANAN ÇANTA MODASI

PÜSKÜLLÜ ÇANTA MODASI

ZARF ÇANTA MODASI

OMUZ ÇANTA MODASI

NEON  ÇANTA MODASI


EKOSE DESENLİ ÇANTA MODASI


RENKLİ ÇANTA MODASI


KROKODİL DESENLİ ÇANTA MODASI


YILAN DERİSİ ÇANTA MODASI

LEOPAR DESENLİ ÇANTA MODASI



KÜRK ÇANTA MODASI


ZİNCİR ASKILI ÇANTA MODASI


KISA SAPLI ÇANTA MODASI


TORBA ÇANTA MODASI


SLOGAN ÇANTA MODASI


SIRT ÇANTA MODASI



RETRO ÇANTA MODASI




Kare Çantayı Kim İcat Etti ? Louis Vuitton Kimdir ?


Louis Vuitton 4 Ağustos 1821 Anchay Fransa Doğdu. 1834 yılında 14 yaşında doğduğu şehir olan Anchay den ayrılır. Tüm ayrılıklar kolay olmuyordu. Tüm Fransayı dolaşmaya başlar. Sandık yapma işinde çalışır 1-2 yıl içinde  kaliteli bir sandık ustası olur.Daha sonra bu işin eğitimi alır ve mezun olur. Eğitimi tamamladıktan sonra hedefi olan Paris şehrine gider.
1854 yılında kendine Pariste bir butik açar. 17 yıl boyunca Mereşale ve Paris zenginlerine sandık yapar. Sandık yapmanın yanında müşterilerinin giysilerini katlar ve sandıklara yerleştirme işi yapardı. Bu işlerde kendisine büyük yardımlarda bulunan eşiydi.  Bir gün postacı gelir ve bay Louis karısı mektubu açar. Mektup 3 Napolyon ve eşi Eugenie de Montijo geliyordu. Mektupta uzun bir seyahat yapacaklarını ve elli adet sandık istediklerini belirttiler. 50 sandık bir tren vagonunda gidecekti. Vuitton  sandıkları tasarlarken bu sandıkların tren vagonuna sığmayacağını görür. Karısıyla konuşurken aklına sandık kapaklarının yuvarlak değilde kare yapmak gelir. Elli adet  sandığı kare yaparak bir vagona sığdırır. İmparator ve diğer Paris zenginlerinin işini yaptıkça ünü artar. İlerleyen günlerde sandık fabrikası açar butiklerini mağazaları çoğaltır. Bu esnada yuvarlak olan çantaları kare çantaya çevirir ve bu çanta bir efsane olur. Mağazaların da saat, Çanta,aksesuar ,eşarp ayakkabı gibi bir çok ürün dünya markası olmuştur.



Hiç yorum yok: