9 Ekim 2015 Cuma

Kendin Yap: Kaktüs ile süsleyelim :-)

Evinize ve size faydalı olan bir dekorasyona ne dersiniz ?!?

Bu aralar inanılmaz merak sardığım konu kaktüs ile evime güzel bir "Kaktüs Ormanı" yapmak alta bir kaç benim hoşuma giden görsel paylaşacağım sizinle...



                 




Hepsi birbirinden güzeller benim "Kaktüs Ormanım'ın" sonucu nasıl olacak bilemiyorum en kısa zamanda yapacağım ve sizlerle paylaşacağım.... :-)



Şimdi gelelim Faydalı kısmına...

Kaktüsün Faydaları

Kaktüsün faydaları, kaktüs fazla yağışa ihtiyaç duymayan bir bitkidir. Daha çok sıcak yerlerde kendiliğinden yetişir. Kökleri oldukça uzun ve kalındır. Bazı kaktüs türlerinin zehirli özelliği vardır. Kaktüsün ince dikenleri cilde battığında iğne batmış gibi oldukça can yakar. Kaktüs bol güneşli ortamları sever, tropikal bir bitki olmadığından evde, balkonda ya da bahçelerde kolaylıkla yetiştirilebilir.
Kaktüsün FaydalarıKaktüs fazla sulandığında çabuk ölebileceğinden fazla sulamaktan kaçınılmalıdır. Büyüdükleri dönem ilkbahar ve yaz aylarıdır. Büyüdükleri bu dönemde istenilen kadar sulanabilir. Ancak kış aylarında kaktüs çok fazla sulanmamalıdır. Kaktüsü sulanacağı zaman dikkat edilmesi gereken nokta iki sulama arasındaki sürede toprağın tamamen kuru olmasından emin olmaktır. Kaktüs eğer yavaş büyüyorsa saksıları 4-5 yılda bir, hızla büyüyorsa 2-3 yılda bir değiştirilmelidir.


Kaktüsün Faydaları
Çağımızın yaygın hastalığından biri olan kanser, her geçen gün daha da yaygınlaşmaktadır. Kansere yakalanan hastalara tam olarak nedeni açıklanamasa da uyku problemleri, stres, kronik yorgunluk, beslenme bozuklukları, uyuşturucu madde bağımlılığı, alkol ve sigara gibi etkenler kanser riskini arttırmaktadır. Ayrıca sürekli radyasyona maruz kalmak yine kanseri tetikleyen bir faktördür. Günlük yaşantımızda teknolojinin ilerlemesi ile cep telefonu, bilgisayar gibi ürünlerin kullanımı artış göstermekte ve bu araçlar nedeni ile de sürekli radyasyona maruz kalınmaktadır. Günümüzde kaktüs bitkisi radyasyona karşı savunma amacı ile kullanılan bir bitkidir. Bilgisayarın, televizyonun yanına konumlandırılan kaktüsün radyasyonu çektiği düşünülmektedir. Ancak bu konuda henüz kesinleşmiş bir bilimsel bilgi bulunmamaktadır.

Umarım bu radyasyona karşı olduğu söylentisi gerçektir hem süsleyelim hem kendimizi radyasyondan koruyalım...

Hiç yorum yok: